En elcykel, også kendt som en e-cykel, er en type køretøj og kan assisteres af strøm, når du kører.
Du kan køre på en elektrisk cykel på alle Queensland veje og stier, undtagen hvor cykler er forbudt.Når du kører, har du rettigheder og pligter som alle trafikanter.
Du skal følge cykelvejreglerne og overholde de generelle færdselsregler. Du behøver ikke et kørekort for at køre på elcykel, og de behøver hverken registrering eller obligatorisk tredjepartsforsikring.

Kører på elcykel

Du driver en elcykel gennem pedalenlingmed hjælp fra motoren.Motoren bruges til at hjælpe dig med at holde farten, mens du kører, og kan være nyttig, når du kører op ad bakke eller mod vinden.

Ved hastigheder op til 6 km/t kan elmotoren køre, uden at du træder i pedalerne.Motoren kan hjælpe dig, når du starter første gang.

Ved hastigheder over 6 km/t skal du træde i pedalerne for at holde cyklen i bevægelse, mens motoren kun giver pedalhjælp.

Når du når en hastighed på 25 km/t, skal motoren stoppe med at fungere (afbryde), og du skal træde i pedalerne for at holde dig over 25 km/t som en cykel.

Kilde til magt

For at en elcykel lovligt kan bruges på vejen, skal den have en elmotor og være en af ​​følgende:

  1. En cykel med en elmotor eller motorer, der er i stand til at generere højst 200 watt effekt i alt, og motoren er kun pedalstøttende.
  2. En pedal er en cykel med en elektrisk motor, der er i stand til at generere op til 250 watt effekt, men motoren slukker ved 25 km/t, og pedalerne skal bruges for at holde motoren kørende.Pedalen skal overholde den europæiske standard for Power Assisted Pedal Cycles og skal have en permanent markering på sig, der viser, at den overholder denne standard.

Ikke-kompatible elcykler

Ditelektriskcyklen er ikke-kompatibel og kan ikke køres på offentlig vej eller stier, hvis den har nogen af ​​følgende:

  • en benzindrevet eller forbrændingsmotor
  • en elektrisk motor, der er i stand til at generere over 200 watt (det er ikke en pedal)
  • en elektrisk motor, der er den primære strømkilde.

For eksempel, hvis din cykel har en benzindrevet motor tilsluttet før eller efter købet, er den ikke-kompatibel.Hvis din cykels elmotor kan hjælpe op til hastigheder på over 25 km/t uden at afbryde, er den ikke-kompatibel.Hvis din cykel har ikke-fungerende pedaler, der ikke driver cyklen frem, er den ikke-kompatibel.Hvis du kan dreje et gashåndtag og køre på din cykel kun ved hjælp af cyklens motorkraft uden at bruge pedalerne, er det ikke-kompatibelt.

Ikke-kompatible cykler må kun køres på privat ejendom uden offentlig adgang. Hvis en ikke-kompatibel cykel skal køres lovligt på en vej, skal den overholde de australske designreglers krav til en motorcykel og være registreret.


Posttid: Mar-03-2022